Pääsin sairaalan laihdutusryhmään. Melkoisen rankkaa on ollut, mutta hymyssä suin mennään. Takana on 5 viikkoa ja 4 päivää pussiruokia. Yllättävää kyllä, mutta nälkä ei ole ollut vaikka päivittäinen kilokalori määrä on 500 kcal tienoilla. Ruokailurytmi on aika tasainen, joskin viikonloppuisin on vaikeampaa.

Meillä on hauska ryhmä ja olemme nauraneetkin paljon. Ryhmässä saa rauhassa kertoa omista kokemuksistaan ja olla "lihavasti". Olemme erikokoisia ja molemman sukupuolen edustajia, joten on mielenkiintoista kuulla miestenkin mielipiteitä laihduttamisesta.

Viimeisimmällä ryhmäkerralla mitattiin meiltä kehonkoostumus. Minulta oli lähtenyt noin 10 kg läskistä ja noin 2 kg lihaksesta. Nestetasapäinoni on normaali, joten tulokset ovat luotettavia. Ei minnulla laihdutuksen alussakaan ollut nestettä kehossa liikaa. Lihasta onkin kehossani noin 60 kg edestä. Olen aina tiennyt, että kyllähän sitä lihasta on oltava kun tälläistä massaa jaksaa kannattaa, mutta tulos meni yli odotusten.

Pelkällä pussiruualla olemme vielä neljä viikkoa ja 3 päivää ja sen jälkeen lisäämme kaloreita ja ns. kiinteää ruokaa mikaan. Nyt saa syödä tiettyjä kasviksia, mutta minulle tuli tomaatista allerginen reaksio ja kasvikset saivat jäädä. Olisi varmaankin hyvä ollut syödä niitä nyt, jotta olisi oppinut syömään 500 g kasviksia päivässä sitten jatkossa, mutta kun ei uppoa niin ei uppoa.